MENU

Sešit s tátovými recepty

Poštovné zdarma od 999 Kč
254 Kč
Doporučená cena 299 Kč
Tato kniha momentálně není k zakoupení.
  • Rok vydání 2020
  • Počet stran 207
  • Dostupné ve formátech PDF, ePub, MobiPocket
  • ISBN 978-80-275-0169-4
  • Rozměr 135×205 mm
  • Překlad Eva Sládková

Něžný román z malé francouzské restaurace, při jehož čtení se vám budou sbíhat sliny. 

Henri je neobyčejný kuchař, jeden z těch, kteří svým uměním potěší vaše chuťové pohárky. Vede malý hostinec, kde nabízí svým zákazníkům vše, po čem jejich žaludky i srdce touží. V nejistém světě každodenní kuchyňské dřiny Henri doufá alespoň v jednu jistotu — jakmile sám pověsí vaření na hřebík, jeho hostinec skončí; udělal přece všechno pro to, aby se jeho syn Julien těžkému kuchařskému řemeslu vyhnul. Když Henri po vážné nemoci upadne do kómatu, Julien tráví mnoho hodin tím, že ho drží za ruku a ve vzpomínkách se zaobírá kulinářským dědictvím svého tajnůstkářského otce. Opakovaně se v myšlenkách vrací ke starému sešitu s tatínkovými recepty, který beze stopy zmizel a jejž obestírá mnoho tajemství včetně toho nejbolestnějšího: proč otec nechal bez jediného slova odejít svou milovanou ženu? 

Celý popis

Nádherný román o vztahu syna a otce, na kterém si pochutnáte stejně jako na dobrém jídle uvařeném s láskou.
Le Parisien 

Durand krájí pomocí sloves, smaží přídavná jména, křísí zapomenuté pojmy, dusí přísady výborné, tradiční a nesmrtelné francouzské kuchyně. Na jídelním lístku najdete radosti i smutky. A stejně jako se prostírá stůl, rozprostře autor před čtenářem i příběh lásky.
Le Journal du Dimanche 

Luštěniny na začátku vaření nesol, jinak ztvrdnou. Hovězí s mrkví není složité: prostě jen hovězí a mrkev. Tyto rady a někdy i celé recepty prostupují textem, který je o lásce ke šťavnaté a bohaté kuchyni, přestože stěžejním tématem románu je láska syna k otci. V tomto případě je to však jedno a to samé.
Cl. D., Libération 

  • Nádherný román o vztahu syna a otce, na kterém si pochutnáte stejně jako na dobrém jídle uvařeném s láskou.
    Le Parisien 

    Durand krájí pomocí sloves, smaží přídavná jména, křísí zapomenuté pojmy, dusí přísady výborné, tradiční a nesmrtelné francouzské kuchyně. Na jídelním lístku najdete radosti i smutky. A stejně jako se prostírá stůl, rozprostře autor před čtenářem i příběh lásky.
    Le Journal du Dimanche 

    Luštěniny na začátku vaření nesol, jinak ztvrdnou. Hovězí s mrkví není složité: prostě jen hovězí a mrkev. Tyto rady a někdy i celé recepty prostupují textem, který je o lásce ke šťavnaté a bohaté kuchyni, přestože stěžejním tématem románu je láska syna k otci. V tomto případě je to však jedno a to samé.
    Cl. D., Libération 

  • Durand Jacky Foto: © Julien Falsimagne

    Jacky Durand

    (1962) pochází z města Dole, nyní žije v Paříži. Vystudoval žurnalistiku a moderní literaturu na univerzitě ve Štrasburku. Je autorem kulinářského sloupku v deníku Libération a pořadu „Jackyho kuchtění“ na rozhlasové stanici France culture. Vydal už pět knih s tematikou krajových kulinářských specialit. Má rád sýr bleu de Gex s modrou plísní, kambodžský pepř kampot na plátku sýra morbier, čerstvě natrhané třešně a ten lahodný pocit, když se za deštivého dne zakousne do věnečku Paris-Brest. Když zrovna nepracuje, rád poslouchá cizí hovory v bistrech a vaří ze všeho, co dům dá. 

    Více
  • Poštovné zdarma u objednávek nad 999 Kč
  • Ušetříte 15 %
  • Knihy vydáváme přes 25 let

Hlídací pes

Budeme Vás informovat o vydání knihy odesláním e-mailu na Vaší adresu.

O vydání knihy Vás již e-mailem nebudeme informovat.

Omlouváme se, ale tato kniha je v tuto chvíli nedostupná. Její dostupnost však můžete znovu hlídat.

Teď už vám neuteče ani řádek.

Co se děje v naší redakci i jaké knihy připravujeme, najdete v pravidelném newsletteru ve své emailové schránce.

Váš e-mail byl úspěšně přihlášen k odběru. Nezapomeňte adresu potvrdit.

Přihlásit se