Nok a Knedlíček
Básně o baštění
Historie cen
Aktuální cena produktu:212 Kč Nejnižší cena produktu za posledních 30 dnů:
212 Kč Doporučená cena (knihkupectví):
249 Kč
- Rok vydání 2016
- Počet stran 96
- ISBN 978-80-7491-847-6
- Rozměr 170×220 mm
- Ilustrátor Lenka Křikavová
Skvělí kuchaři, vinaři nebo sládkové — jsou umělci. Nemalují obrazy, nekomponují hudbu, nehrají divadlo — ale vlastně tak trochu ano. Jejich díla totiž nevznikají jen díky dokonalým technologiím a přesně dodržovaným recepturám. Příroda, půda, klima, plodiny a samozřejmě um těchto kulinárních virtuosů — to vše sehrává v konečném výsledku nesmírně důležitou roli. Jejich produkty jsou často symfoniemi chutí, aromat, jsou to akvarely barev a tónu.
Bogdan Trojak, původně básník a spisovatel, začal skládat i „poezii vinnou“. Stal se prvním nejvíce viditelným propagátorem vín vznikajících autentickým způsobem. Vůbec mne nepřekvapuje, že píše dál své sonety, básně i prózu a současně se věnuje vínu. Poezie, literatura a jedinečnost jazyka — to je něco, co patří ke krásnému vínu i k životu člověka, který tohle všechno miluje a dělí se o plody své práce s okolním světem.
Pro děti od pěti let.
Nová knížka Bogdana Trojaka by měla být sázená volskými oky na plátky listového těsta a vázaná v dozlatova vypečené kachní kůžičce se srnčím hřbetem. Je totiž celá o jídle, a jak známo, jídlo je ta druhá nejpříjemnější věc na světě. Hned po čtení… Ať už si to výživné čtivo budete vychutnávat po kouskách, nebo ho doslova hltat, ručím za to, že vám přijde k chuti, prostě do něj budete úplně zažraní. Trojakova poetika je totiž šťavnatá, libá a opulentní jako ony krmě, jimiž se ládují sedláci na obrazech Pietera Brueghela. A když budete syti básní, můžete si zahrát rakvičkárnu se šlehačkou pro pimprlata. Na závěr ještě jedna dobrá zpráva: ať knihu přelouskáte, kolikrát chcete, větší váhu bude mít jedině vaše slovo.
– Petr Stančík - spisovatel
Určitě uhodnete, co mají společného jména Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Zdeněk Pohlreich, Jaroslav Sapík, Jan Punčochář, Jiří Štift, Miroslav Kalina, Ondřej Slanina, Filip Sajler, Jiří Babica, Patrik Bečvář, Jiří Král, Radek Kašpárek a Ivan Vodochodský. Co Čech, to šéfkuchař. Malé děcko, které sotva dosáhne na sporák, už dneska dovede kromě krupicové kaše a pudingu uvařit i konfitovaná líčka. Na pískovištích nezuří boj o kbelíky a lopatičky, ale o to, jestli do omáčky Béarnaise patří estragon, nebo tymián. Čtenáři téhle knížky dobře vědí, co přidává do svých pochoutek Bogdan Trojak: hrst legrace, snítku hravosti, na špičku nože nevázaného dryáčnictví a tři kapky fantazie na barvu a aby byla kůrčička křupavá, jak se patří. Šéfkuchaři Trojakovi proto uděluji michelinskou hvězdu za poezii!
– Michal Šanda - spisovatel
-
-
Nová knížka Bogdana Trojaka by měla být sázená volskými oky na plátky listového těsta a vázaná v dozlatova vypečené kachní kůžičce se srnčím hřbetem. Je totiž celá o jídle, a jak známo, jídlo je ta druhá nejpříjemnější věc na světě. Hned po čtení… Ať už si to výživné čtivo budete vychutnávat po kouskách, nebo ho doslova hltat, ručím za to, že vám přijde k chuti, prostě do něj budete úplně zažraní. Trojakova poetika je totiž šťavnatá, libá a opulentní jako ony krmě, jimiž se ládují sedláci na obrazech Pietera Brueghela. A když budete syti básní, můžete si zahrát rakvičkárnu se šlehačkou pro pimprlata. Na závěr ještě jedna dobrá zpráva: ať knihu přelouskáte, kolikrát chcete, větší váhu bude mít jedině vaše slovo.
– Petr Stančík - spisovatelUrčitě uhodnete, co mají společného jména Roman Paulus, Oldřich Sahajdák, Zdeněk Pohlreich, Jaroslav Sapík, Jan Punčochář, Jiří Štift, Miroslav Kalina, Ondřej Slanina, Filip Sajler, Jiří Babica, Patrik Bečvář, Jiří Král, Radek Kašpárek a Ivan Vodochodský. Co Čech, to šéfkuchař. Malé děcko, které sotva dosáhne na sporák, už dneska dovede kromě krupicové kaše a pudingu uvařit i konfitovaná líčka. Na pískovištích nezuří boj o kbelíky a lopatičky, ale o to, jestli do omáčky Béarnaise patří estragon, nebo tymián. Čtenáři téhle knížky dobře vědí, co přidává do svých pochoutek Bogdan Trojak: hrst legrace, snítku hravosti, na špičku nože nevázaného dryáčnictví a tři kapky fantazie na barvu a aby byla kůrčička křupavá, jak se patří. Šéfkuchaři Trojakovi proto uděluji michelinskou hvězdu za poezii!
– Michal Šanda - spisovatel -
-
Zalistujte si
Hlídací pes
Budeme Vás informovat o vydání knihy odesláním e-mailu na Vaší adresu.
O vydání knihy Vás již e-mailem nebudeme informovat.
Omlouváme se, ale tato kniha je v tuto chvíli nedostupná. Její dostupnost však můžete znovu hlídat.