Mýty na talíři
Proč téměř všechno, co se říká o jídle, není pravda
- Rok vydání 2023
- Počet stran 360
- ISBN 978-80-275-1564-6
- Rozměr 135×210 mm
- Překlad Tomáš Kačer
Jak se dobře najíst, neublížit si — a hlavně se nezbláznit
Stačí otevřít sociální sítě nebo oblíbený časopis a už se na nás hrnou stravovací doporučení nebo zaručené dietní triky. Snídejte takto, pijte tolikrát denně, nesnídejte vůbec, cukr je zlo, káva je dobro, ale jen v určitou denní dobu, sklenka vína denně prospěje nebo taky možná uškodí… Každý člověk si přitom od změny stravovacích návyků slibuje něco jiného — někdo chce zhubnout, jiný zase nabrat svaly, spousta lidí dietou řeší své zdravotní problémy a ještě více jich chce prostě zkusit žít podle posledních trendů. Jak se v nich ale vyznat, když je jich tolik a stále přibývají další a další?
Mýty na talíři od uznávaného vědce a odborníka na výživu Tima Spectora tyto módní diety a trendy jeden po druhém rozebírají a ukazují, že za nimi často spíše než věda stojí marketing, lidové pověry nebo vládní programy. O jídle bychom proto měli přemýšlet jinak než ve formě striktních pravidel či zázračných triků — stravování je pro člověka daleko důležitější, než se může zdát.
Jedna z nejsrozumitelnějších a nejpřístupnějších knih o stravování — je příjemně otevřená, nabitá informacemi a vyhýbá se všem módním dietním pravidlům.
— The Guardian
-
-
Jedna z nejsrozumitelnějších a nejpřístupnějších knih o stravování — je příjemně otevřená, nabitá informacemi a vyhýbá se všem módním dietním pravidlům.
— The Guardian -
Zalistujte si
Hlídací pes
Budeme Vás informovat o vydání knihy odesláním e-mailu na Vaší adresu.
O vydání knihy Vás již e-mailem nebudeme informovat.
Omlouváme se, ale tato kniha je v tuto chvíli nedostupná. Její dostupnost však můžete znovu hlídat.