Lahoda
Evoluce lidských chutí
Historie cen
Aktuální cena produktu:339 Kč Nejnižší cena produktu za posledních 30 dnů:
339 Kč Doporučená cena (knihkupectví):
399 Kč
Historie cen
Aktuální cena produktu:229 Kč Nejnižší cena produktu za posledních 30 dnů:
229 Kč Doporučená cena (knihkupectví):
269 Kč
- Rok vydání 2022
- Počet stran 360
- Dostupné ve formátech PDF, ePUB, MobiPocket
- ISBN 978-80-275-1145-7
- Rozměr 135×210 mm
- Překlad Jan Šindelka
Čtivá historie chuti a čichu
Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí.
Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka.
Fascinující, nezvyklá a skutečně lahodná kniha.
— Engineering & Technology
Čtení, při němž se člověku sbíhají sliny.
— The Post and Courier
-
-
Fascinující, nezvyklá a skutečně lahodná kniha.
— Engineering & TechnologyČtení, při němž se člověku sbíhají sliny.
— The Post and Courier -
-
Zalistujte si
Hlídací pes
Budeme Vás informovat o vydání knihy odesláním e-mailu na Vaší adresu.
O vydání knihy Vás již e-mailem nebudeme informovat.
Omlouváme se, ale tato kniha je v tuto chvíli nedostupná. Její dostupnost však můžete znovu hlídat.