MENU

Lahoda

Evoluce lidských chutí

Poštovné zdarma od 999 Kč
339 Kč
Doporučená cena 399 Kč
Koupit
  • Rok vydání 2022
  • Počet stran 360
  • Dostupné ve formátech PDF, ePUB, MobiPocket
  • ISBN 978-80-275-1145-7
  • Rozměr 135×210 mm
  • Překlad Jan Šindelka

Čtivá historie chuti a čichu 

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí. 

Prozkoumejte dějiny chutí, které ovlivnily vývoj člověka. 

 

Celý popis

Fascinující, nezvyklá a skutečně lahodná kniha.
— Engineering & Technology 

Čtení, při němž se člověku sbíhají sliny.
— The Post and Courier 

  • Fascinující, nezvyklá a skutečně lahodná kniha.
    — Engineering & Technology 

    Čtení, při němž se člověku sbíhají sliny.
    — The Post and Courier 

  • Dunn Rob Foto: © Birgitte Rubæk

    Rob Dunn

    je biolog zaměřující se na aplikovanou ekologii a spisovatel. Ve svých knihách vysvětluje, jak biologie ovlivňuje náš každodenní život, ať už jde o mikroby žijící v záhybech lidského pupíku, či neviditelný hmyz v našich domácnostech. 

    Více
    Sanchezová Monica Foto: © Birgitte Rubæk

    Monica Sanchezová

    je lékařská antropoložka, která zkoumá kulturní aspekty zdraví. 

    Více
  • Poštovné zdarma u objednávek nad 999 Kč
  • Ušetříte 15 %
  • Knihy vydáváme přes 25 let

Hlídací pes

Budeme Vás informovat o vydání knihy odesláním e-mailu na Vaší adresu.

O vydání knihy Vás již e-mailem nebudeme informovat.

Omlouváme se, ale tato kniha je v tuto chvíli nedostupná. Její dostupnost však můžete znovu hlídat.

Teď už vám neuteče ani řádek.

Co se děje v naší redakci i jaké knihy připravujeme, najdete v pravidelném newsletteru ve své emailové schránce.

Váš e-mail byl úspěšně přihlášen k odběru. Nezapomeňte adresu potvrdit.

Přihlásit se