Jacky Durand

(1962) pochází z města Dole, nyní žije v Paříži. Vystudoval žurnalistiku a moderní literaturu na univerzitě ve Štrasburku. Je autorem kulinářského sloupku v deníku Libération a pořadu „Jackyho kuchtění“ na rozhlasové stanici France culture. Vydal už pět knih s tematikou krajových kulinářských specialit. Má rád sýr bleu de Gex s modrou plísní, kambodžský pepř kampot na plátku sýra morbier, čerstvě natrhané třešně a ten lahodný pocit, když se za deštivého dne zakousne do věnečku Paris-Brest. Když zrovna nepracuje, rád poslouchá cizí hovory v bistrech a vaří ze všeho, co dům dá. 

 

Knihy

Teď už vám neuteče ani řádek.

Co se děje v naší redakci i jaké knihy připravujeme, najdete v pravidelném souhrnu ve své e-mailové schránce.

Váš e-mail byl úspěšně přihlášen k odběru. Nezapomeňte adresu potvrdit.

Přihlásit se

Správa účtu

Přehled objednávek Změna osobních údajů Změna hesla
Odhlásit se